Terug

Eisenhower

Gepubliceerd op 20 december 2022

Wij leren teams om op een efficiënte manier in periodes concrete resultaten te bereiken. Er is daarbij een ruime keuze aan digitale werkvormen, gebaseerd op Agile principes. Daarbij fungeren we als klankbord en zien we dat er iedere periode beter, bewuster en met meer focus wordt samengewerkt.

Aan het eind van iedere periode staat een team stil bij wat ze hebben bereikt, vanuit onze digitale prijzenkast. Dit is ook het moment om als team op een praktische manier de samenwerking te evalueren. Vervolgens bepaalt het team gezamenlijk welke resultaten worden opgepakt in de nieuwe periode.
Om daarin de juiste keuzes te maken is de Eisenhower Matrix ontwikkeld.

Eisenhower Matrix
Dwight Eisenhower, de 34ste president van de verenigde staten had het geweldige vermogen om zijn productiviteit niet alleen weken of maanden vast te houden, maar tientallen jaren. En daarom is het geen verrassing dat zijn methoden voor tijdmanagement, taakbeheer en productiviteit door veel mensen zijn bestudeerd.

Zijn beroemdste productiviteitsstrategie staat bekend als de Eisenhower Matrix en is een eenvoudig hulpmiddel bij het prioriteren van werk. In Emprover visualiseren we beoogde resultaten (backlog) in vier kwadranten, waarbij de assen staan voor Belang (y-as) en Urgentie (x-as). Belangrijke en Urgente resultaten kunnen eenvoudig in de nieuwe periode worden geplaatst. Daarnaast kan de matrix ook worden gebruikt voor het opschonen van de backlog met groepsgewijze archivering.

Onze klanten kunnen vanaf Januari gebruik maken van de Eisenhower matrix. Hiermee werken zij met de juiste focus aan haalbare resultaten, in lijn met de gestelde ambities. Interesse? Wij geven u graag vrijblijvend een (online) demo..