Terug

Mike's Metafoor: De Haka!

Gepubliceerd op 12 april 2021

De Haka, heb jij deze al eens gezien?
Tijdens rugbywedstrijden wordt deze ceremoniële dans gebruikt om de tegenstander te imponeren en onderlinge verbondenheid en kracht te stimuleren.

De Haka is oorspronkelijk afkomstig van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland. Met behulp van de Haka probeerden de Maori’s hun goden gunstig te stemmen. The All Blacks, het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, voert de Haka uit voor iedere wedstrijd die zij spelen. Dit als uiting van teamgeest, passie en kracht. 

Stel je voor dat 1 speler alleen de Haka zou uitvoeren. Dit zou maar weinig uitstralen, toch? Het zou er zelfs misschien een beetje gek uit zien. Om écht indruk te maken is het belangrijk dat het gehele team, op hetzelfde ritme, de zang en choreografie kent en uitvoert. Doordat het team precies weet wat ze moeten doen, stralen ze kracht uit, wordt de tegenstander afgeschrokken en heeft iedereen hetzelfde doel voor ogen.

MIkes Metafoor: De Haka!

 Binnen een organisatie is het belangrijk dat je allemaal dezelfde choreografie kent. Als iedereen in de organisatie zijn eigen dansje doet, vorm je geen team. En maak je niet die krachtige indruk die je gezamenlijk, als team, wél kunt maken. Emprover helpt individuen binnen een organisatie dezelfde choreografie aan te leren zodat je als team;

  • Hetzelfde doel voor ogen hebt
  • Écht indruk maakt op prospects en klanten
  • Sterker staat ten opzichte van concurrenten

Jouw organisatie de choreografie van de Haka leren? Neem dan via onderstaand formulier contact op met Mike, hij vertelt je graag meer!