Terug

Simon Sinek, start with why

Gepubliceerd op 20 januari 2022

Wat is de Golden Circle?

Het principe van de Golden Circle berust op start with why, oftewel begin met de waarom. In de onderstaande Ted Talk neemt Simon Sinek Apple als voorbeeld van een perfect voorbeeld van een organisatie die vanuit 'the why’ oftewel ‘waarom’ te werk gaat. Apple legt in hun merkpropositie niet uit wat ze verkopen of hoe ze hun producten verkopen, nee ze duiken in op waarom ze bestaan en wat hun ultieme doel is. Simon Sinek: ‘Apple is namelijk maar een computersoftware bedrijf, maar alsnog is iedereen is bereid om producten te kopen van Apple. Dit omdat ze niet een product verkopen maar een belofte'.  

Ted talk

Simon Sinek legt tijdens zijn Ted Talk uit dat het belangrijk is om als organisatie te verkopen waarin je gelooft. Dit trekt namelijk mensen aan die in hetzelfde geloven en die op basis van vertrouwen over zullen gaan tot aankoop.

Waarom is dit dan belangrijk? Dit heeft te maken met de innovatiecyclus van technologie, deze cyclus kent namelijk een aantal groepen 'klanten'. Het is hierin van groot belang om 'the chasm’ oftewel de brug tot succes over te steken dit kan alleen door in eerste instantie de ‘early evangelist’ voor je te winnen. Dit zijn dus mensen die geloven in hetzelfde als jij, en die bereid zijn om in deze belofte te investeren. 

‘We volgen degene die gelooft, omdat wij geloven. We volgen de persoon die leidt, niet omdat we moeten maar omdat dat zelf graag willen.’ 

Accepteer a.u.b. marketingcookies om deze video te bekijken.

Bruikbare overlegmethode 

De cirkelmethode binnen Emprover is geïnspireerd op de Golden Circle van Simon Sinek. De Golden Circle is door consultancybureaus verder uitgewerkt naar een bruikbare overlegmethode. In de kern van de cirkel plaats je je ambities, oftewel de reden van bestaan van bijvoorbeeld een organisatie, project of opgave. Deze ambities staan altijd centraal. Deze 'bruikbare’ Golden Circle is online beschikbaar binnen de Emprover software. Met behulp van de Emprover software is er altijd toegang tot de cirkel waardoor je als team niet afhankelijk bent van een fysiek bord. Daarnaast is er verder geen overige administratie nodig tijdens, voor of na een overleg wat ervoor zorgt dat de administratieve druk afneemt. 

Meer informatie over wat Emprover voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op!